Snus – mindre helseskadelig enn sigaretter?

november 15, 2022 Helsevesenet

Snus – mindre helseskadelig enn sigaretter?

Vi har lenge hørt om de alvorlige helseskadene ved bruk av sigaretter og snus. Noen mener at snus er minst like helseskadelig som det å røyke sigaretter. Andre leger er ikke like enig i dette. Ett eksempel er Karl Erik Lund som har forsket på snus og sigarettrøyking i mange år, og som nå har tatt bladet fra munnen. Han mener at påstandene rundt helseskadene ved bruk av snus er mangelfulle og udokumenterte. I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på hvorfor snus kan være et godt alternativ til deg som ønsker å kutte ned på røykingen og til slutt stoppe helt. Dette på en realistisk måte, ettersom nikotin er så vanedannende.

Snus eller sigaretter – hva er mest helseskadelig?

En av påstandene som er blitt nok så omstridt er at bruk av snus pris gir: «økt risiko for kreft i spiserør og bukspyttkjertel». Dette mener legen Lund ikke er fullt så entydig som denne rapporten tilsier. Dette avhenger nemlig av en rekke forhold som det forsatt mangler data for å underbygge påstanden med, mener legen. Det er nå full priskrig på snus på nettet, noe som kan være både bra og dårlig, mener han.

På den ene siden kan dette føre til at flere unge velger å begynne med snus. På den annen side kan dette bidra til at flere og flere røkere velger å bytte ut livsfarlige sigaretter med snus. Begge disse utfallene bør derfor legges til i beregningen, sier Lund.

Snuslageret – ekspert på snus

Hvis du mener at snus sannsynligvis er mindre helseskadelig enn sigaretter, og du gjerne vil prøve å slutte, er Snuslageret plassen for deg. Her finner du et omfattende utvalg av typer snus, smaker og snus av høyeste kvalitet. Prøv løssnus, porsjonssnus, hvit snus eller komponer din egen snus. Prøv deg frem til den smaken du liker best og velg mengde salt og vann for snusen. Rask levering og fri frakt er bare noen av de mange fordelene Snuslageret tilbyr deg som ny kunde.

Hos Snuslageret finner du alt du trenger av snusprodukter – alt på ett og samme sted!

Helsevesenet

blanche-lite