Hvordan finansiere slankeoperasjon

august 14, 2022 Uncategorized

I Norge blir fedmeproblemet større og større. Statistikk fra NTNU viser at ca. 20 % av den norske befolkningen har et fedmeproblem.

Grunnen er rett og slett at vi rører oss for lite. Vi sitter stille store deler av dagen og kostholdet vårt er langt fra bra nok.

For mange er det vanskelig å gå ned i vekt med kun trening og diett, og vi ser at flere og flere velger å ta en slankeoperasjon. Det er mange kriterier for å få det dekket av det offentlige. Derfor velger mange å gjøre det privat.

Hva koster en slankeoperasjon

En slankeoperasjon koster fra rundt 98.000 til ca. 140.000 kroner. Det hender også at det er tilbud, der man kan få operasjonen til rundt 80.000 kroner.

Kan man låne penger til en fedmeoperasjon?

Ja, det er fullt mulig å låne penger til en operasjon. Du kan ta opp et forbrukslån. Derimot er det viktig at du ikke hopper på det første lånet du kommer over.

Det er store forskjeller på bankene, og du bør derfor få tilbud fra flere banker. Ved å bruke tjenesten til låne-penger.com, kan du sende inn én søknad og få lånetilbud fra flere ulike banker.

Når du så får tilbudene kan du sitte ned i ro og mak og gå gjennom tilbudene. Husk bare at du ikke kun må se på den nominelle renten. Den forteller deg nemlig kun hva renten på selve lånet er.

Derimot er det den effektive renten som forteller deg hva du faktisk må betale for lånet. Her er både renten og andre kostnader medregnet, for eksempel termingebyr og etableringsgebyr.

Det er svært enkelt å bruke en tjeneste som låne-penger.com når du trenger ekstra penger. Da slipper du nemlig å oppsøke mange banker og sende inn flere søknader.

Hva skal til for å få dekket slankeoperasjon av det offentlige?

Det må være lite sannsynlig at du klarer å oppnå en vektnedgang med annen metode enn kirurgi. I tillegg må det bevises at du har forsøkt å gå ned i vekt ved å livsstilsendring og at du har forsøkt trening, diett osv.

I tillegg må følgende kriterier oppfylles:

  • Søkeren må være relativt ung
  • Pasienten må ha en BMI på over 50.
  • Den høye BMI-en må ha en sammenheng med andre helseproblemer, f.eks. høyt blodtrykk eller diabetes type 2.

Lang ventetid på offentlig behandling

Ventetiden på fedmeoperasjon med dekning av det offentlige er godt over ett år. Dette er nok medvirkende til at mange heller velger å betale privat, da de på den måten kan få operasjonen relativt raskt.

Kan jeg få staten til å dekke deler av operasjonen

Nei, dessverre. Så lenge du velger å gjøre det på en privat klinikk, må du ta kostnaden selv.

blanche-lite