Helse

september 23, 2019 Uncategorized

I denne artikkelen skal vi se på hvordan et godt helsevesen øker livskvaliteten i Norge, og hvordan andre land som tilbyr et mindre godt helsevesen lider av dette valget. Vi skal også diskutere om et privat helsevesen er noe å foretrekke. Husk også at vi dekker hovedsakelig nødvendige ting for helsen, men ting som en skjegg transplantasjon er ikke noe vi skal gå gjennom, men se gjerne på lenken hvis det er interessant!

Helse i Norge og USA

I Norge så er det kommuner som har ansvaret for å tilby den primære helsetjenesten for folk. Det er ikke sånn at helsetjenester i Norge er helt gratis, men veldig nære. Det eneste vi gjør er at vi betaler en egenandel, men det er rett og slett ikke sånn at man blir ruinert i Norge, dersom man pådrar seg en alvorlig sykdom. Ellers er det ikke sånn at man trenger å bekymre seg i det hele tatt for å bli skadet. I Norge har vi det vi kaller en velferdsstat og vi passer på innbyggerne våre.

I USA så kan det faktisk hende at man kan gå personlig konkurs, om du bare svimer av på gaten og en ambulanse kommer og plukker deg opp og kjører deg til det nærmeste sykehuset. I dette landet er det veldig viktig at du har en eller annen form for forsikring, og selv da kan det ende opp med å koste en del penger. Det er veldig dyrt.

Privat helsevesen

Det finnes noen argumentasjoner for og mot private helsevesen, la oss se litt nærmere på det. I Norge har vi som sagt et offentlig helsevesen, men vi har også tilbudet om å dra til en spesialist.

Argumenter for et privat helsevesen er jo frihet, man skal kunne velge å kunne gå til en privat tjeneste. Det er også noen som mener at det burde vært mer likhet i landet, og det vil si at vi ikke burde ha private tjenester for helsen. Det er derimot slik at vi lever i en verden hvor varer og tjenester blir tilbudt, og det er jo ikke slik at alle sammen har råd til dette. Hvorfor skulle det være umulig for noen å bestille seg sine egne tjenester når det gjelder tilbud på medisinske tjenester?

Vi kan diskutere dette, men i dag har vi muligheten til å dra til en privat spesialist, og det virker ikke som at det nødvendigvis er noe problem.

Uansett så skal man leve i den tryggheten at man vet at dersom noe virkelig ille skulle skje, så har staten et tilbud til deg som skal kunne dekke det. Det kan hende at man fortsatt må betale en god egenandel, men det er definitivt mulig, og ingen blir forlatt.

blanche-lite