Har du et sykt barn?

februar 24, 2017 Helsevesenet

De fleste av oss ønsker seg barn en eller flere ganger i løpet av livet, og alle vil vi at barna våre skal være friske og lykkelige. Hva gjør man om barnet blir født med en sykdom, eller om de pådrar seg en alvorlig sykdom i løpet av livet? Når barnet ditt blir sykt, kan hele livet snus opp ned og det kan trenge tettere oppfølging og hjelpemidler. Det kan bli vanskelig økonomisk for foreldrene dersom en av dem må slutte i jobben. Det er også mange som opplever at det er tøft å få økonomisk støtte, for ikke å snakke om alle bekymringene som kommer når barnet ditt opplever tunge perioder.

Å kjempe mot systemet

Hilde Stoltenberg (43) er mamma til tre barn. Yngstesønnen hennes, Alexander på 9 år, lider av en rekke sykdommer som gjør at han er avhengig av nærmest konstant omsorg fra moren sin. Hilde hadde lenge pleieomsorgen for sønnen sin samtidig som hun jobbet for å få økonomien til å gå rundt, men det endte med at hun møtte veggen og ble sykemeldt. Hilde fikk beskjed av NAV om å slutte i jobben, men hun fikk ikke noe tilbud om økonomisk støtte for å bli hjemmeværende med sønnen. Økonomi og tid blir ofte et problem for mange, og en løsning kan være å kjøpe billige barneklær på nett. Hilde har lenge vært i dialog med politikerne, og nå har hun endelig fått en god nyhet. De har nemlig innvilget at foreldre med syke barn skal få økonomisk støtte.

En bedre hverdag

Hilde Stoltenberg sin lange kamp for å få økonomisk støtte, har endelig fått et positivt svar. Ikke bare for henne og sønnen, men også for andre foreldre som er hjemmeværende med syke barn. Den nye støtteordningen trer i kraft høsten 2017, og den skal sikre at hjemmeværende foreldre får erstatning for tapt arbeidsinntekt. På den måten kan rammede foreldre bruke mer tid på barna sine, uten å måtte bekymre seg for den økonomiske situasjonen. I dagens velferdssamfunn er det viktig at vi tar vare på hverandre og støtter de som ufrivillig har fått en tøffere hverdag grunnet sykdom. Barna er noe av det kjæreste vi har, og det er viktig å kunne gi dem trygge rammer.

blanche-lite