Bruk riktig fottøy

februar 10, 2017 Helsevesenet

Helsearbeidere gjør hva de kan for å hjelpe andre til en god helse, men det er også viktig at helsearbeiderne tar vare på egen helse. En av de beste tingene man kan gjøre, er å bruke riktig fottøy på jobben. For det kan bli mange tusen skritt i løpet av en dag.

Forebygging
Det er alltid bedre å forebygge enn å behandle skader og helseplager. Føttene bærer kroppen gjennom hele livet, og ubehagelige sko kan gi smerter både i føttene og andre steder i kroppen. Feil belastning på føttene kan være årsaken til ryggsmerter, og ryggsmerter er en vanlig årsak til sykemeldinger. Gode sko kan bidra til å forebygge belastningsskader i knær, hofter og rygg, og dermed forhindre smerter og plager.

foot pain

Mer behagelig hverdag
Gode sko gjør også at arbeidsdagen blir mer behagelig. Man blir ikke like fort sliten, og man trenger ikke å tenke på smerter mens man jobber. Når føttene ikke blir like slitne, unngår man leggkramper, og sover dermed bedre om natten. En god natts søvn er også vesentlig for å yte sitt beste på jobben og ta vare på helsen sin. Det er også veldig enkelt å finne gode sko, for eksempel på Footway.no. Gode sko trenger heller ikke å koste en formue, men samtidig er det verdt å legge litt penger inn i skoene. Det er bedre å kjøpe litt dyrere sko som er behagelige, enn å kjøpe billige sko som gir smerter i føtter og rygg.


Bedre humør

Når man unngår smerter i føtter og rygg, blir humøret også bedre. Godt humør bidrar til et bedre arbeidsmiljø, og glade, smilende helsearbeidere kan også gjøre dagen litt bedre for pasientene. Det kan være skremmende nok å havne på sykehus eller institusjon, men vennlige ansatte kan gjøre det litt enklere. Gode sko er dermed også et bidrag til en lettere hverdag for dem man skal hjelpe. Ingen klarer å være i godt humør når de har vondt i føtter og ankler. Gode sko skal være sko man knapt merker, sko som er så behagelige at man verken tenker på skoene eller føttene, men kan fokusere på andre ting.

blanche-lite