Forebygg globale helseutfordringer

januar 10, 2018 Uncategorized

De siste årene har det blitt ganske vanlig å ha med seg desinfiserings-middel både i veska og i lomma. Folk er rett og slett livredde for farlige og smittsomme bakterier, og de gjør alt for å unngå at de selv eller barna deres skal bli smittet. Forebyggingen innebærer å bruke et middel som er relativt skånsomt mot huden, selv om det riktignok fjerner det beskyttende fettlaget, for å bli gjøre det mindre gjestfritt for bakterier. Men kan det bli en besettelse? Det er ingen tvil om at mange bekymrede foreldre kanskje overdriver en smule, og skrubber barna litt for ofte. Ingen vil jo at de skal bli syke eller få infeksjoner av de mange bakteriene som følge av kontakt med farlige og sykdomsfremkallende organismer. Selv om renhold er nødvendig og livsviktig, hender det at det hele går litt over styr. Sannheten er den at vi gjennom overdrevet rengjøring faktisk gjør oss selv en real bjørnetjeneste.

Renslig eller utsatt?

Da menneskene oppdaget at de kunne forebygge mange vanlige sykdommer gjennom rett å slett å vaske seg, kom endelig fremskrittene som bekjempet barnedødelighet og infeksjoner. Man fant ut at det renslighet var forbundet med lavere fare for å pådra seg farlige sykdommer. Forskningen viste etter hvert at bakterier sto for mye av disse problemene, og at disse trives best der det er skittent. I utgangspunktet er det alltid lurt å vaske seg for å drepe bakterier, men i nyere tid har man funnet ut at det også fins gode bakterier som lever på huden, og som beskytter oss mot de farlige bakteriene. Det investeres mye i forskning, og det er ikke alltid det går like fort. Derfor er det mange som blir ofre, før løsningene kommer på markedet. Noen velger å beskytte helsen gjennom å gjøre investeringer privat. realiser teknologiske løsninger med forbrukslån dersom du ikke har tid til å vente på de teknologiske fremskrittene. Heldigvis er Norge et godt land å bo i, hvor Staten tar regningen for helsetjenestene, og alle har rett til behandling, uansett om de er rike eller fattige.

Teknologi og vitenskap som hjelper

Før i tiden kunne man nesten ikke drikke vannet i springen. I dag er rent vann en av de enkleste måtene å forebygge globale helseproblemer. Markedet fylles stadig med nye og spennende produkter som hjelper folk på veien til bedre helse, særlig i fattige land. Bedre teknologi sørger også for at maten som dyrkes blir renere, og mange helseplager kan forebygges ved gjennom reduksjon i bruken av sprøytemidler. Solcellepaneler sørger for mindre luftforurensing, og i Kina bygges noen av de største solcelleparkene i verden. Det har også kommet gode løsninger fra finanssektoren for de som vil ut av fattigdommen, og dette har ført til bedre tjenester også her hjemme, i form refinansiering av dyre lån hos Sambla, et økonomisk tiltak som har lært mye fra prosjekter knyttet til mikrokreditt i India og Afrika. Mikrokreditt er små lån som gis for å dekke en kostnad knyttet til gjeld eller innkjøp av utstyr.

blanche-lite